Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεφτίλα χωρίς όριο

Το photoshop της Αυγής πριν μερικά χρόνια
Όταν ξεκινάς την κατρακύλα συνήθως δεν υπάρχει όριο και τέλος. Βεβαίως από την άλλη μεριά αν επιθυμείς να κυβερνήσεις τη χώρα πρέπει να δώσεις και κάποια διαπιστευτήρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο τίποτα από τέτοια, μετά από τις χειραψίες με το ΣΕΒ και την συνάντηση με τον Πάπα, έρχεται ακόμα ένα διαπιστευτήριο να επισφραγίσει τη θέση του ως αστικού τύπου κόμμα. 

Όμως η σημερινή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια κίνηση απόλυτης αθλιότητας, ραγιαδισμού, ιστορικού αναθεωρητισμού, που μυρίζει, βρωμάει μάλλον, ΠΑΣΟΚίλα. 

Στην πρώτη ανακοίνωσή του για τη σημερινή ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:  "η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης". 

Ποιος ξέρει λοιπόν ποιος τράβηξε το αυτί της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να διορθώσει την ανακοίνωσή του, απαλείφοντας τη φράση "αμερικανοκίνητη" από αυτή. Η νέα ανακοίνωση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 

"41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.
Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα"

Άραγε δε ξέρουν οι διαπρεπείς ακαδημαϊκοί του και τα στελέχη του ΑΣΚΙ, ποιος ήταν ο Τζων Πάπας; 

Όπως και έγινε και με τις αφίσες της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε και με το σφυροδρέπανο που σβήστηκε από τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα, έτσι γίνεται και σήμερα με την άφεση αμαρτιών στην χώρα του "προοδευτικού Ομπάμα" για επτά χρόνια που γονάτισαν την Ελλάδα. 

Κι αφού δεν σέβονται τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές της δικτατορίας. Θα ήθελα να 'ξερα τουλάχιστον δεν σέβονται στελέχη τους όπως η Νάντια Βαλαβάνη και ο Μπάμπης Κοβάνης που φάγανε ξύλο στη Μπουμπουλίνας; 

Κι από την άλλη κι αυτοί είναι δυνατόν να προσυπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο σήμερα;

Όπως είπα και πριν, η ξεφτίλα δεν έχει όρια, γιατί να έχει όρια ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου