Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» της Αυστραλίας


Τα 75 του χρόνια αγωνιστικής δράσης συμπληρώνει  σήμερα ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» της Αυστραλίας.

Χάρη στον ''ΑΤΛΑ'', οι εργαζόμενοι μετανάστες του Σίδνεϊ απέκτησαν ένα γερό στήριγμα. Ο σύνδεσμος στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, πολιτικά και πρακτικά, χιλιάδες εργαζομένων που σε καιρούς δύσκολους και συνθήκες ακόμα δυσκολότερες, έψαχναν για "μια θέση στον ήλιο" μακριά από την πατρίδα τους.

Εκτός από την συνδικαλιστική του δράση, ο "ΑΤΛΑΣ" βοήθησε πολλούς Έλληνες και ξένους μετανάστες να βρουν εργασία, σπίτι και στήριγμα στην Αυστραλία. Στάθηκε και στέκεται και σήμερα κοντά στους νέους μετανάστες για την εκμάθηση της γλώσσας για την οργάνωσή τους στα ταξικά συνδικάτα. Τα τελευταία μάλιστα δύο έτη λειτούργησε και λέσχη με πλούσια πολιτική, εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση

Ο "ΑΤΛΑΣ" με τα προλεταριακά του διεθνιστικά χαρακτηριστικά, την ασίγαστη δράση του βοήθησε και στήριξε με όλους τους τρόπους αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος κάθε εθνικότητας, που διώκονταν από αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς να χάσει ποτέ τα ταξικοανατρεπτικά του χαρακτηριστικά και τη στόχευσή του.


Τους ευχόμαστε καλή δύναμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου