Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δήμοι με και χωρίς κομμουνιστή δήμαρχο


Οι δημοτικές εκλογές έχουν τελειώσει καιρό τώρα. Τα φυλλάδια έχουν βουλώσει καλά καλά τους βόθρους, κάτι μοναχικές αφίσες και πανό κρέμονται ξεθωριασμένα από κολώνες και που και που βλέπεις καμιά δημοτική εφημερίδα να αναφέρει τίποτα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου.

Στο δήμο που ζω, που δεν είχε την τύχη να είναι "κόκκινος δήμος", το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ξαναμάζεψαν τους 500 "ανεξάρτητους" υποψηφίους τους στην ίδια κομματική γραμμή.

Με την διευθέτηση και της Καισαριανής, οι δήμαρχοι των πόλεων της χώρας έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους και ο κάθε ένας ακολουθεί την δική του πολιτική ατζέντα.

Ανάμεσα στους 910 δήμους της χώρας 5 είναι οι δήμοι που εξέλεξαν κομμουνιστές δημάρχους: Ο δήμος Ικαρίας, ο δήμος Πετρούπολης, ο δήμος Πάτρας, o δήμος Καισαριανής και ο δήμος Χαϊδαρίου.

Στο άρθρο αυτό θα επιχειρήσουμε να εμβαθύνουμε στα εσωτερικά των δημοτικών αρχών των δήμων αυτών και να παρακολουθήσουμε τι ατζέντα και πρόγραμμα επέλεξαν να εφαρμόσουν οι δήμοι αυτοί και τι αποτελέσματα είχε αυτό στον λαό τους. Για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε πολιτικό επίπεδο, θα παραθέσουμε και ορισμένα πεπραγμένα από τις δημοτικές αρχές που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Στους κόκκινους δήμους (ή γκουλάγκ του ΚΚΕ όπως άκουσα να τα αποκαλεί ΣΥΡΙΖΑιος του Βύρωνα):




Στους δήμους του ΣΥΡΙΖΑ: Απομόνωσα μερικά μόνο δεδομένα από το κόλαφο πολιτικής κωλοτούμπας, κακοδιαχείριση, αριβισμού και πολιτικών επιλογών μνημονιακής φύσης που επικρατούν στη διαχείριση των δήμων που εξέλεξαν δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Απολαύστε τους: 




Με τις ομοιότητες να είναι εξόφθαλμες και τα πολιτικά υπονοούμενα να περισσέυουν, τα συμπεράσματα παραμένουν δικά σας... 


Η εικόνα από: εδώ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου