Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Tρομάξατε ?


Για όσους κόπτονται για τη δημοκρατία σήμερα και για τα κακά και τα άσχημα των σοσιαλιστικών δημοκρατιών που "δεν είχαν ελευθερία και δημοκρατία" και που "δεν έλεγες ελεύθερα τη γνώμη σου", τους καλούμε να παρακολουθήσουν προσεκτικά την ειδησιογραφία των τριών-τεσσάρων τελευταίων ημερών και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

H πολιτική επικαιρότητα των ημερών επισκιάζεται από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Λέω "επισκιάζεται" γιατί, ο θεσμός αυτός του Συντάγματος, θα φέρει όπως προβλέπουν ορισμένες Κασσάνδρες, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Λέω επίσης "εκλογική αναμέτρηση" γιατί η μη ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας, θα οδηγήσει, σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα, σε βουλευτικές εκλογές, που όπως φαίνεται δεν τις γλιτώνει η κυβέρνηση...


Και ξεκινώ τα σχόλια με σειρά σοβαρότητας: 


Η παρέμβαση Γιούνκερ

Πρόκειται για την πιο άμεση παρέμβαση που έχει γίνει όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, από την εποχή που ο Ξέρξης πούλησε πλοία στους Σπαρτιάτες για να πολεμήσουν τους Αθηναίους. Με λίγα λόγια ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε σχετικά με την επικείμενη προεδρική εκλογή: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα». Τι είναι όμως ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα και για ποιον είναι λάθος? Είναι τάχα λάθος για την "ουδέτερη" σε τέτοια ζητήματα Ευρωπαϊκή Ένωση? Όχι! Ο κύριος Γιούνκερ στηρίζει απλά τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των καπιταλιστικών κέντρων εκείνων που αποτελούν τους αφέντες του. 

Σε δεύτερο επίπεδο, μια τέτοια δήλωση εκφράζει δύο ακόμα δεδομένα: 

  1. Ότι η δημοκρατική μας Ελλαδίτσα, δεν είναι παρά ουσιαστικά μια αποικία μιας μεγάλης καπιταλιστικής μητρόπολης, που δεν την αντιμετωπίζει ως ανεξάρτητη χώρα ούτε για τους τύπους.
  2. Ότι καλλιεργείται από "τα πάνω" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας πλασματικός τρόμος για τις επερχόμενες εκλογές, ώστε ο λαός να μην αντιδρά και να φοβάται για τις καταθέσεις του και την πιθανότητα της χρεοκοπίας 

Η παρέμβαση Μοσκοβισί

Ακόμα σκληρότερα μέτρα προωθεί ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα πιέζει για την εκλογή αρεστού προσώπου στην υπόθεση της προεδρικής εκλογής. Ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, λέγοντας ότι υπάρχει «δημοσιονομικό κενό» που πρέπει να κλείσει. Επίσης έκανε λόγο για «ανοιχτά θέματα» στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των 100 δόσεων.

Ερωτώμενος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επισήμανε ότι η Κομισιόν σέβεται τις δημοκρατικές επιλογές του κάθε λαού, αλλά έχει και τις προτιμήσεις της που είναι η ακεραιότητα της ευρωζώνης και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Σε σχέση με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε ότι ποτέ δεν ήταν οπαδός του Grexit. «Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα», είπε. 

Ποιος όμως είναι υπόλογος για το που ανήκει η χώρα εάν όχι ο λαός της?

Και από εποχών Μάαστριχτ (άκου κι εσύ φίλε ΣΥΡΙΖΑΙε) ρωτήθηκε ποτέ ο ελληνικός λαός για το εάν επιθυμεί να ανήκει κάπου και που? 

Η παρέμβαση Μοσκοβισί έδωσε θα λέγαμε το σύνθημα, μαζί με αυτή του Γιούνκερ, για να πάρει τη σκυτάλη η κυβερνητική δράκα και να ξεκινήσει τον τρομολαγνικό πόλεμο νεύρων που εξαπολύεται αυτές τις ημέρες από κάθε δέκτη και σε κάθε τόνο...


Η παρέμβαση Στουρνάρα

Καταρχήν ποιος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας και ποια η θέση του: Ο  Γιάννης Στουρνάρας  υπήρξε αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης εκτρώματος  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σήμερα του έχουν δώσει τη θέση του  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ως τέτοιος ο κύριος Στουρνάρας δεσμεύεται ρητά από το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος να μην δημοσιοποιεί στοιχεία παρά στη Βουλή και να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της οικονομικής ζωής της χώρας (αφού η Τράπεζας της Ελλάδος είναι ανεξάρτητος συνταγματικός θεσμός). 

Αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν την επικείμενη προεδρική εκλογή και τις υποτιθέμενες επιπτώσεις της στο φάντασμα που λέγεται "αγορές" ο αναρμόδιος κύριος Στουρνάρας δήλωσε τα παρακάτω: "Λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος" και προβοκατόρικα συμπληρώνει: "Αν συμβεί οτιδήποτε η ευθύνη βαρύνει όσους πυροδοτούν αυτό το κλίμα". 

Ο επάξιος συνεχιστής της καμπάνιας τρομοκρατίας του ελληνικού λαού Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαιώνει την αξία του διορισμού του παρεμβαίνοντας ανοιχτά σε ζητήματα για τα οποία, με λόγια απλά, θα έπρεπε θεσμικά και μόνο να έχει βγάλει το σκασμό. 


Με τα παραπάνω να συμβαίνουν μόνο στις Banana Republics που διοικούνται από δικτάτορες τύπου Tropico 3, επιστρέφω στο πρώτο μου ζήτημα και θέτω το ερώτημα: "Ζεις σε δημοκρατία κι αν ναι τι τύπου;



Η απάντηση είναι φυσικά: "Αστική δημοκρατία" και όπως έλεγε κι ένας φίλους μου (ο Λένιν) "Η σοσιαλιστική δημοκρατία είναι 100 φορές δημοκρατικότερη από κάθε αστική δημοκρατία"

Mε λογάκια απλά, η αστική τάξη χρησιμοποιεί τη δημοκρατία μόνο σε όποιο βαθμό την βολεύει.


Kαι για να κλείσουμε το άρθρο με τις λιγότερο σοβαρές προσπάθειες τρομοκρατίας του λαού συνεχίζουμε: 


Σοφία Βούλτεψη (όχι δεν θα πω αυτό με το μαλλί)

Σε δηλώσεις της στον κυβερνητικό σταθμό MEGA που την φιλοξενεί ακόμα, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πρόσφατα: "Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτά για τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός". Και στον ίδιο τόνο συνέχισε: "Είναι αιτία πολέμου η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ". 

Με τις επτά πληγές του Φαραώ να ετοιμάζονται να ξεσπάσουν πάνω μας ένεκα των προεδρικών εκλογών, εγώ δεν θα σχολιάσω τίποτε άλλο παρά το παρακάτω: "Εάν η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της εθνικής κυριαρχίας εν όψει των προεδρικών εκλογών δεν οφείλει να παραιτηθεί προς κάποια άλλη που θα μπορεί?


Τρομάξατε? 


Και γιατί άλλωστε αφού εσείς κι εγώ έχουμε ίδιο πορτοφόλι και έχουμε από καιρό χρεοκοπήσει. 

Άλλωστε, η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της εγγυώνται τη σταθερότητα μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ για τους λαούς θα υπάρχει μόνιμη αστάθεια και ανασφάλεια.

Kαι για όσους από εσάς τρέφετε ακόμα αμφιβολίες για το ποιόν μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να σας προιδεάσω: 

Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι αυτή:





Θα είναι μάλλον αυτή:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου