Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Άκης Κατωπόδης: Δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ με ατζέντα Νέας Δημοκρατίας


Παρακολουθώ αρκετά σταθερά την πολιτική πορεία του δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα Άκη Κατωπόδη. Ο λόγος είναι ότι διαμένω στην επικράτεια του συγκεκριμένου δήμου και τα όσα αποφασίζει ή παραλείπει ο "αριστερός δήμαρχος" επιδρούν άμεσα στη ζωή μου. 

Έχοντας απευθύνει ήδη ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μέτρα που δεν έλαβε για τους ανέργους συμπολίτες του, συνεχίζω με νέα πεπραγμένα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου. 

Όσοι από εμάς παρακολουθούσαμε τα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Χαρδαλιά (Νέα Δημοκρατία) διαπιστώναμε τακτικά την ακρογωνιαία αντίθεση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάση Βύρωνα, με τα 5μηνα προγράμματα που λειτουργούσαν στο δήμο. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κύριος Κατωπόδης κατηγορούσαν την δημαρχεία Χαρδαλιά για την εφαρμογή των "απαράδεκτων 5μηνων προγραμμάτων" και σχεδόν αφόρισαν τον τότε δήμαρχο κατηγορώντας τον, και ορθά, για ελαστικές σχέσεις εργασίας πληρωμένες με ψίχουλα.

Επειδή όμως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, τον Νοέμβρη του περασμένου έτους η «αριστερή» παράταξη  Κατωπόδη επέλεξε τις «δεξιές» πρακτικές του δημάρχου Χαρδαλιά και έφερε ξανά (και χωρίς επιφυλάξεις έστω) τα πεντάμηνα στο δήμο. Τα 5μηνα υπερψήφισε η παράταξη του πρώην δημάρχου με επικεφαλής της τον Χρήστο Γώγο και το έτερον ήμισυ της δεξιάς του Μπαντή. Φυσικά, ένα τέτοιο μέτρο δεν θα μπορούσε να μην ψηφιστεί από τα δύο ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, του κ. Σωτηρόπουλου και του κ. Κόνσουλα.

Το αντεπιχείρημα θα μπορούσε να είναι βέβαια, ότι με βάση τα 5μηνα, ζει κόσμος. Σωστά, όμως καμιά επιφύλαξη δεν έχει η παράταξη του κ. Κατωπόδη; Κανένα άλλο μέτρο υπέρ ανέργων, υπέρ όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στο δήμο; Και άραγε η εφαρμογή των 5μήνων θα γίνει με τον δήμο να διεκδικεί τις άδειες κύησης, τα δεδουλευμένα και να προσλαμβάνει με διαφανείς διαδικασίες; Με άλλα λόγια, θα μπει μπροστά ο δήμος στην κάλυψη των εργασιακών δικαιωμάτων και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα 5μηνα;

Αν κρίνουμε από την εμπειρία των άλλων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον όχι, όμως ας είμαστε επιφυλακτικοί. Πάντως, μέχρι τώρα, η ατζέντα του νέου δημάρχου δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτή του δεξιού προκατόχου του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου