Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ένα εύλογο ερώτημα


Πρόσφατα σε μια τοπική εφημερίδα της περιοχής μου εντόπισα ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο ενός από τους σχετικά άγνωστους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το επίθετο ήταν αυτό που μου τράβηξε αρχικά την προσοχή, και το γιατί θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως. 

Το άρθρο με τίτλο "Εισιτήρια χωρίς επιστροφή" στην εφημερία "Επικοινωνία" που συνέγραψε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Κατωπόδης, αναφέρεται στην μετανάστευση των νέων και την εξαγωγή επιστημονικού δυναμικού από τη χώρα μας στο εξωτερικό. Το άρθρο αναφέρεται σε πράγματα που λίγο-πολύ, όλοι μας έχουμε συζητήσει και διαβάσει και καταλήγει στο ότι το δυναμικό αυτό πρέπει να επιστρέψει στη χώρα και να εργαστεί με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 Ωραία όλα αυτά. 


Απομονώνω όμως μια μικρή φράση του κυρίου Κατωπόδη: "(...)με την κατάργηση των voucher και τον επανασχεδιασμό της διαχείρισης των κονδυλίων ΕΣΠΑ με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά διακαιώματα, με ένα εργατικό δίκαιο (...)" 

Με άλλα λόγια τα 5μηνα για 400 ψωρο-ευρώ τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτά είναι τα μεσαιωνικά εργασιακά δεδομένα του Μνημονίου. Σύμφωνοι! 

Το εύλογο ερώτημα που θα ήθελα να θέσω εγώ είναι το εξής: Ο νυν δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης και πατέρας του εν λόγω υποψηφίου βουλευτή, που ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο και θα εφαρμόσει προφανώς τα 5μηνα, είναι εκτός γραμμής; Σκοπεύουν να τον διαγράψουν; Να του ασκήσουν κριτική; Να πουν κατι σχετικά έστω; 

Για να καταλάβω γιατί μπερδεύτηκα: Ο κύριος Άκης Κατωπόδης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχος Βύρωνα, ήταν επί δημαρχίας ΝΔ κατά των 5μήνων και τώρα τα ψήφισε. Ο κύριος Θοδωρής Κατωπόδης, είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά των 5μήνων ακόμα. 

Πώς εφαρμόζει ενιαία πολιτική γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς προτίθενται να κυβερνήσει χωρίς να έχει καν ενιαία θέση απέναντι σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα;

Τελικά σε ότι αφορά τα 5μηνα, είναι υπέρ; Είναι κατά; Ή είναι υπερκατά; 

Πιθανολογώ ότι και σ'αυτό η πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιφατικά διπολική. Κάτι σαν yin-yang...


Πηγές: Εφημερίδα "Επικοινωνία" Ιανουάριος 2015, αρ. φύλλου 2

            http://www.pandiera.gr/ και ειδικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου