Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Επάγγελμα: Πολιτικός ακροβάτης

Τις μέρες αυτές του προεκλογικού πυρετού, αντιλαμβάνεται κανείς πως μερικοί άνθρωποι ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού ακροβάτη. Κι εγώ προσφάτως δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο, αλλά έκανα φαίνεται λάθος. Πώς μπορείς αλλιώς να λέγεσαι δηλαδή όταν προσπαθώντας να κατσικωθείς στο σβέρκο των Ελλήνων πολιτών, ψάχνεις απεγνωσμένα να στεγαστείς σε όποια να 'ναι κόμμα ώστε με 150 -200 σταυρούς να βγεις βουλευτής και να πάρεις το μισθουλάκο των 5.700 ευρώ για μια ακόμα τετραετία.

Για τους ανθρώπους αυτούς οι λέξεις ιδεολογία, πολιτική θέση και πολιτική συνέπεια, είναι παντελώς άγνωστες. Γελούν φαντάζομαι όταν τους τις αναφέρεις και φαντάζεις γραφικός στα μάτια τους. Παράλληλα, ο πολιτικός ακροβάτης είναι διατεθειμένος να πει και να κάνει τα πάντα. Ψηφίζει μνημόνια και μετά τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Φτύνει στα μούτρα πολιτικούς του αντιπάλους για να τους δεχθεί ως φωτισμένους ηγέτες μετέπειτα. Κάνει με λίγα λόγια τα πάντα για να εκλεγεί 4 -5 φορές και να μπορεί μετά να συνταξιοδοτηθεί με μια παχυλή αποζημίωση.


Θέλετε να γνωρίσετε μερικούς; 


Θεοδώρα Τζάκρη

Εκλέγεται από το 2004 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Από το 2009 της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών με την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου που μας έβαλε στο πρώτο Μνημόνιο, ενώ λεφτά υπήρχαν. Αφού η κυρία Τζάκρη ψήφισε λοιπόν "ναι σε όλα", μετέπειτα το μετάνοιωσε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Μετά από σειρά προσεγγίσεων, η κυρία Τζάκρη βρίσκεται σήμερα στα ψηφοδέλτια που χρηματίζουν και άλλοι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των Μνημονίων, αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. 





Άντζελα Γκερέκου


Εκλέγεται από το 2004 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Διετέλεσε υφυπουργός στο ... κρατηθείτε... Υπουργείο Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Η αποκάλυψη του γιγάντιου χρέους του άνδρα της, Τόλη Βοσκόπουλου στο δημόσιο ( περίπου 5,5 εκατομμύρια) ο οποίος είχε να πληρώσει φόρο εισοδήματος από το 1993, την οδήγησε σε παραίτηση. Όμως κάτι ακροβάτες σαν την κυρία Γκερέκου δεν μασάνε από τέτοια. Τον Φλεβάρη του 2013 η Άντζελα Γκερέκου  επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πριν μερικές ημέρες, και μη γνωρίζοντας ποιον από τους δύο κηδεμόνες του υπό διάλυση του ΠΑΣΟΚ να διαλέξει, αποφάσισε να πάρει τον σωστό δρόμο και να μπει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως πάντα είναι ΠΑΣΟΚ. . .






Ραχήλ Μακρή


Η νταντά του χρυσαυγίτη εγκληματία Μπούκουρα, μετά την πορεία της στους ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι καλύτερα και ευκολότερα θα εκλεγεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο πολιτικός αυτός έρως αποδείχθηκε απλώς ένα φλερτ και η κυρία Μακρή δεν κατάφερε να πείσει το νέο της κόμμα να την κατεβάσει στην Κοζάνη όπου εκλέγεται. Εκείνη σε μια ωραία κωλοτούμπα δήλωσε ότι συνομιλεί με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κατέβει με αυτούς υποψήφια. Ξέχασε όμως να τους το ανακοινώσει, αφού το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε ότι δεν έχει γίνει τέτοια επαφή. Έτσι τελικά η κυρία Ραχήλ Μακρή είναι κομματικά άστεγη μέχρι νεοτέρας... Βέβαια κάτι μου λέει ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα την δούμε στα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τελικά. 


Μην κλαις φασιστακο μου ... 






Βασίλης Οικονόμου


Ένα μεγάλο ταλέντο, αστέρι της πολιτικής ακροβασίας, που έμεινε όμως στην αφάνεια, είναι και ο Βασίλης Οικονόμου. Με περισσότερες μεταμορφώσεις και από τη Μαρία Δαμανάκη, ο κύριος Οικονόμου ξεκίνησε την καριέρα του από το ΠΑΣΟΚ, για να αρνηθεί το πρώτο Μνημόνιο και να περάσει στη ΔΗΜΑΡ. Για τους δικούς του λόγους, που μόνο η Λίτσα Πατέρα μπορεί να μας αποκαλύψει διαβάζοντας τον αστρολογικό του χάρτη, ο Βασίλης Οικονόμου ανεξαρτητοποιήθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ και πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας... Πρόβλεψη του Marxism Daily είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα ζητήσει συνεργασία από το ΚΚΕ και μετέπειτα θα περάσει στο ΕΕΚ Τροτσκιστές του Σάββα Μιχαήλ. 

1 σχόλιο:

  1. Η Ρέιτσελ ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από ΣΥΡΙΖΑ.
    Τα περί ΑΝΤΑΡΣΥΑς ήταν παιχνίδι του μάνατζερ της για της ανεβάσει το κασέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή