Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ηλίας Σιώρας στο Kontra Channel


Όπως τον γνώρισα

O Ηλίας Σιώρας, τυχαίνει να είναι ένας από τους λίγους υποψηφίους που γνωρίζω προσωπικά. Πέρα από το εάν ευρύτερα συμφωνώ με την πολιτική θέση του ΚΚΕ και θέτω αυτή ως κριτήριό μου, επιλέγω εδώ να αναφερθώ στο πρόσωπο του κομμουνιστή Ηλία Σιώρα γιατί νομίζω, το προσωπικό ήθος του έχει άρρηκτη σχέση με την πολιτική του επιλογή. 

O Ηλίας Σιώρας είναι Διευθυντής στην καρδιολογική κλινική του Ευαγγελισμού, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Είναι ένας εξαίρετος καρδιολόγος που εργάζεται καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου) φθάνοντας να κάνει ανανήψεις μέχρι και στους διαδρόμους.

Εγχειρίζοντας οικογενειακό μας πρόσωπο, ο κύριος Σιώρας βρέθηκε κοντά μας ως κάθε γιατρός οφείλει, με ανθρωπιά και σεβασμό. Πριν την επέμβαση σκεπτόμενοι λανθασμένα, αλλά με βάση το κοινό βίωμα, δοκιμάσαμε να δώσουμε το γνωστό "φακελάκι" όχι γιατί το ζήτησε, αλλά γιατί πολλές φορές "είθισται". Ο κύριος Σιώρας, και προς τιμήν του, κόντεψε να μας πετάξει έξω από το γραφείο του. Πρώτη φορά τον είχα δει θυμωμένο και θυμάμαι χαρακτηριστικά το πόσο πολύ τον είχε θίξει η κίνησή μας. Αργότερα, κατά την ανάρρωση του ασθενή μας, του ζητήσαμε συγγνώμη και του είπαμε ότι από καρδιάς επιθυμούμε να του κάνουμε ένα δώρο. Το αρνήθηκε ευγενικά και προχώρησε στον επόμενο ασθενή του. 

Αυτός είναι ο κομμουνιστής γιατρός Ηλίας Σιώρας, όπως τον γνώρισα. Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε από τον τότε επαίσχυντο Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, για ... "τεμπελιά" μαζί με τους άλλους γιατρούς του δημοσίου. 


Η παρέμβαση του  Ηλία Σιώρα στο Kontra Channel

"Το ΚΚΕ δεν καλεί το λαό να διεκδικήσει ψίχουλα, αλλά να διεκδικήσει όσα του ανήκουν", τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Δείτε το βίντεο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου