Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Mια επίκαιρη διαπίστωση

Όσο προσπαθεί κανείς να βρει συμμάχους προκειμένου να καταφέρει να εκλεγεί με 2-3 βουλευτές στη Βουλή, μειώνει τα κριτήριά του και προθυμοποιείται να μετατραπεί σε κολάζ αντιφατικών και αντικρουόμενων απόψεων. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβε νωρίς και αφού ενσωμάτωσε το μισό περίπου ΠΑΣΟΚ, ένωσε το κολάζ στο 1ο συνέδριό του.

Εμείς εδώ αναφερόμαστε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά που όσο προχωρούν τα χρόνια το κακοφτιαγμένο της κολάζ μεγαλώνει με διάφορα αταίριαστα κομμάτια.

Πρόσφατα διαπίστωσα ότι ανάλογη είναι και η αισθητική του Logo του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το οποίο όσο περνά ο καιρός αποκτά όλο και περισσότερα "καλαίσθητα κομμάτια"

Παρακολουθήστε:


1989: ΝΑΡ. Νέο Αριστερό Ρεύμα. Ένα απλό λιτό και σχετικά καλαίσθητο Logo, μετά την ακαλαίσθητη οπορτουνιστική διάσπαση του ΚΚΕ.



1999: ΜΕ.Ρ.Α. Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αρχίσαμε.... Πρόκειται για ένα ενωτικό σχήμα πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το Logo ξεκινά να αποκτά τα πρώτα ακατάληπτα ακρωνύμια. 



2007: ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ένα ενωτικό σχήμα που συμμετέχουν ένα κάρο κόμματα, σχήματα και γκρούπες (που παλιά τις λέγαμε ΝΑΡ) με ένα σύμπλεγμα 1500 διαφορετικών απόψεων. 

Τα  ακρωνύμια πια αποκρυπτογραφούνται με το λίθο της Ροζέτας και εκείνος ο καημένος παππούς που τους ψήφιζε ακόμα, πιά έχει χάσει τη μπάλα με το ποιος είναι ποιος





2009: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή. Άλλο αυτό τώρα. Νέο ενωτικό σχήμα, που παλιά λέγονταν όλοι ΝΑΡ, και τώρα τρέχα γύρευε. 

Το ακρωνύμιο, που μόνο το μυστικό ιερατείο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να διαβάσει, κάνει τους φιλολόγους να αυτοκτονούν όταν βλέπουν εκείνο το "Υ" στη θέση του "Ι" 




2015:  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ. Τι ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ το κέρατό μου; Αφήστε το ήσυχο το ρημάδι το λογότυπο του κόμματος. ΝΑΡ το λένε ΝΑΡ-ΝΑΡ-ΝΑΡ. Τέλος πάντων ΝΑΡ και Αλαβάνο...




Και μια εικόνα από το μέλλον 


2245: ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ.- Μ.Ε.Σ.DV.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου