Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Mια απάντηση για τον απαράδεκτο κύριο Βαρουφάκη


Το Marxism Daily δημοσιεύει κατόπιν αίτησης αναγνώστη το παρακάτω γράμμα-απάντηση 
στα αισχρά σχόλια του κ. Βαρουφάκη περί Cayenne...


Προς κ. Βαρουφάκη 

Γράμμα από κάποιον που έζησε λιτά


Κατάγομαι από οικογένεια επαρχιώτικη. Πατέρας αντάρτης του ΕΛΑΣ- Ικαρία- Γυάρος και αμέσως μετά ο θάνατός του από όλα αυτά. Μητέρα αγράμματη, αγωνίστρια με αξία και αντιστάσεις, μεγάλωσε 4 παιδιά με αγάπη πρωτόγονη που την αντιλαμβάνονταν χωρίς χάδια και υποσχέσεις (όχι ότι ήταν που δεν ήθελε τα χάδια, αλλά η σκληρή πραγματικότητα το επέβαλε).

Ποτέ δεν ξέραμε τι πάει να πει δώρο ή καινούριο ρούχο. Οι δύο της γιοί πήγαμε στο πανεπιστήμιο κάνοντας ότι δουλειά τίμια βάζει ο λογισμός σου... μέχρι baby sitter τα Σάββατα για να πάνε τα Cayenne στα μπουζούκια. 

Η αξιοπρέπεια της φτώχειας μας ήταν οδηγός όλων μας από τα γεννοφάσκια μας. Μάθαμε πως ότι κερδίσαμε δεν θα μας το χαρίσει ΚΑΝΕΝΑΣ. Μας υποσχέθηκαν διορισμούς στο δημόσιο σαν αναγνώριση των οικογενειακών θέσεων και αντιλήψεων. Οι διορισμοί τους ήταν τότε τα νέα χαρτιά της ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ που αγόραζαν συνειδήσεις, για να ακούγονται στο μικρό χωριό μας σαν αμοιβή των αριστείων μας. 

Μεγαλώσαμε χωρίς Cayenne και ούτε καν αυτοκίνητα 1600 κυβικών. Εργαστήκαμε τίμια και ΔΕΝ τα φάγαμε όλοι μαζί. Ενοχοποιείτε έμμεσα όλους εμάς για το γνωστό "όλοι μαζί τα φάγαμε". Φρέσκος ο λόγος σας και ακέραιος! Και συνάμα αριστερός! Κρίμα! 

Όχι κύριε Βαρουφάκη ποτέ δεν ζήσαμε σε αυτό που εσείς υπονοείτε. Αλλάξαμε 2-3 παντελόνια, φτιάξαμε ένα σπίτι, και οι διακοπές μας ήταν πάντα στο χωριό μας μαζί με τα ηπειρώτικα κλαρίνα. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. 

Το 2015 και σε ηλικία 63ων ετών δεν θέλω άλλη λιτότητα γιατί έτσι ζω. Θέλω εργασία τίμια για τα παιδιά μου και όλους τους νέους. Θέλω τους νέους όχι με ενοχές, που οι προηγούμενοί σας, αλλά κι εσείς, από την πρώτη σας μέρα, σπείρατε. Θέλω ποιοτική παιδεία για όλους, γιατί υπήρξα 32 χρόνια εκπαιδευτικός. Θέλω γέρους που δεν θα κάθονται στα παγκάκια του πάρκου με εκείνο το απλανές βλέμμα της απόγνωσης για τα φάρμακά τους και την τύχη τους. Θέλω όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν χιλιάδες τίμιοι του μεροκάματου. 

Το σακίδιο στην πλάτη σας πάει γάντι για να δείχνετε το νέο Lifestyle  του δήθεν παιδιού του λαού. Δεν με ενοχλεί αυτό. Κρατήστε το. Μοντέρνο είναι. Το αναφέρω γιατί πιστεύετε ότι η εικόνα λύνει κάποια προβλήματα. 

Ο λαός ζητάει λύσεις όχι εικόνες. Το έχουμε δει ξανά το έργο. Δεν θέλουμε ψίχουλα σήμερα. Θέλουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου