Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στήνονται οι πρώτες γκιλοτίνες

Κάθε αστικού τύπου κόμμα όταν πιέζεται πολιτικά από τις διεθνείς ή εγχώριες πολιτικές καταστάσεις τείνει να κανιβαλίζει τον εαυτό του. Ο αγγλικός όρος "scapegoat" ελληνιστί "εξιλαστήριο θύμα" ταιριάζει ξεκάθαρα σε περιπτώσεις ανάδειξης πολιτικών προσώπων τα οποία "γδύνονται" πολιτικά και περιφέρονται προς δημόσιο πολιτικό προπηλακισμό. Στην Ελλάδα της κρίσης, χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά Παπακωνσταντίνου και Τσοχατζόπουλου. 

Και σήμερα, η "γκιλοτίνα στήθηκε" και από την κυβέρνηση του "πρώτη φορά αριστερά" που προς χάριν της ικανοποίησης των εταίρων έθεσε εκτός της "διαπραγμάτευσης" τον Υπουργό του "λιτού βίου" Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη. Τα όσα διημείφθησαν τόσο όσον αφορά στην διαπραγμάτευση όσο και τις σχέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τους ομολόγους του συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μόλις επέστρεψε από την Ρίγα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά αυτή την φορά δεν ακολούθησε έξοδος των δύο προκειμένου να διασκεδαστούν οι πληροφορίες περί "προβληματισμού του πρωθυπουργού".  

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση ακροβατεί με προσοχή στις σχέσεις της κάνοντας απλώς μια μικρή αναφορά στο περιστατικό και αναφέροντας πως: "δεν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού". 

Όπως και να έχει η πραγματικότητα είναι μία: Τα αυτιά τραβήχτηκαν, ο κύβος ερρίφθη και τα αξιώματα ξηλώθηκαν... Κι όλα αυτά σε μια χώρα ανεξάρτητη και με μια κυβέρνηση αριστερή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου