Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στη Ζ' ΕΛΜΕ

Σε κλίμα νίκης για τις ριζοσπαστικές δυνάμεις ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η καταμέτρηση της κάλπης της Ζ ΕΛΜΕ καθηγητών. 

Παρά την μεγάλη αποχή, που οφείλεται και στο διαλυτικό κλίμα που με προσοχή καλλιεργείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κλάδο, η παράταξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημείωσε αύξηση των δυνάμεών της και έλαβε με το σπαθί της την έδρα που διεκδικούσε. 

Σε σύνολο 290 ψηφισάντων (333 στις προηγούμενες εκλογές), η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έλαβε 67 ψήφους (57 στις προηγούμενες εκλογές) λαμβάνοντας και μια έδρα. 

Οι παράταξη ΣΥΝΕΚ (του ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 115 ψήφους σημειώνοντας πτώση 33 ψήφων. 
Η ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας έλαβε 77 ψήφους χάνοντας από τη δύναμή της 10 ψήφους και οι "Παρεμβάσεις" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβαν 25 ψήφους χάνοντας 2 ψήφους. 

Τα λευκά και τα άκυρα ανήλθαν σε 6

Αυτά από μια παράταξη συνδικαλιστών- καθηγητών που πρωτοστάτησαν σε όλες τις κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους και κινητοποιούμενοι για ότι αντιδραστικό έπληξε ως τώρα το χώρο. Συνδικαλιστές παντός καιρού, που έλιωσαν τα παπούτσια τους από σχολείο σε σχολείο, πολλές φορές και ανάμεσα στα μαθήματά τους και δεν περίμεναν μια φορά το χρόνο να κινητοποιηθούν επετειακά ή ντυμένοι στο χακί για μια επιστράτευση κάνοντάς το τελικά μόκο όταν ήρθαν τα δύσκολα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου