Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εκλογές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ σήμερα, και πρέπει να πάρουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας, θέση και μέσα από την ψήφο τους! Να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα που καθημερινά δυσκολεύουν τη ζωή τη δικιά τους και των οικογενειών τους. Να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα που παραμένουν, που δυσχεραίνουν τις σπουδές τους, που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον τους.

 Σήμερα είναι η ώρα για αποφασιστική στήριξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ!


Να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις της ΔΑΠ και τα απομεινάρια της ΠΑΣΠ, που με τις θέσεις τους και τη στάση τους, στέκονται απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές οφείλουν να γυρίσουν μπούμερανγκ τη δήλωση της ΔΑΠ σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, που τολμά να εμφανίζεται ως η φωνή των φοιτητών και των σπουδαστών, και να λέει «το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί το ηχηρότερο μήνυμα των νέων ανθρώπων», ισχυριζόμενη ότι οι φοιτητές στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν σαρώσει το μέλλον τους. 

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μπορεί να γίνει ηχηρό μήνυμα, αλλά για να γίνει αυτό, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οι νέοι άνθρωποι, οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που τόσα χρόνια εφάρμοσαν την αντιλαϊκή πολιτική, να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη ΔΑΠ, που είναι η φωνή των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές, που εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει, και το λανσάρει ως μονόδρομο.



Να γυρίσουν την πλάτη και στις δυνάμεις ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), που την ώρα που η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπέγραφε νέα παράταση του μνημονίου, αυτοί καλούσαν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να υιοθετήσει ρόλο χειροκροτητή και υποστηρικτή της διαπραγμάτευσης που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ειδικά τώρα, που η νέα συγκυβέρνηση έχει δώσει κι επίσημα δείγματα γραφής. Γιατί τι άλλο είναι, όταν προκλητικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει χρήμα για τις σχολές, συνεχίζοντας ουσιαστικά το έργο της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που πετσόκοψε τους προϋπολογισμούς πανεπιστημίων και ΤΕΙ κατά 50%, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό την ίδια τους την καθημερινή λειτουργία. Φτάνουν στο σημείο, οι σημερινοί κυβερνώντες να καταληστεύουν ό,τι ταμειακό διαθέσιμο υπήρχε στις σχολές, όπως η προηγούμενη συγκυβέρνηση, που «κούρεψε» 187 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων, και η παρούσα κυβέρνηση λέει ουσιαστικά στα Ιδρύματα να ξεχάσουν τα κλεμμένα (βλ. «κουρεμένα») αποθεματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου